Pracownicy jednej z Poradni P-P w Poznaniu, członkowie Solidarności, postanowili przygotować list świąteczny do Pani Anny Zalewskiej. Jeśli czujecie ten sam żal i złość z powodu braku realnych podwyżek w naszym zawodzie, braku realnych efektów rozmów z Ministrem, a także dojmujące wrażenie nadmiaru obowiązków i niedomiaru wynagrodzenia za ich wypełnianie to:

1. Przygotujcie kopertę ze znaczkiem i zaadresujcie ją:

Pani Anna Zalewska

Minister Edukacji Narodowej

a. J. Ch. Szucha 25,

00-918 Warszawa

1. Wydrukujcie załączony list - lub przygotujcie własne żądania i "świąteczne życzenia" dla Pani Minister Edukacji.
  2. Wyślijcie list koniecznie między 10 a 17 grudnia, by Adresat odniósł nieodparte wrażenie, że problem dotyczy ogromnej rzeszy nauczycieli.
  3. Przekażcie ten list znajomym, może będą gotowi poprzeć nauczycielskie żądania?
  4. Jeśli możecie wysłać także (lub tylko) e-mail, prosimy o wysyłkę załączonego listu na adres MEN:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  5. Oczywiście każdy z nas może ten list przesłać elektronicznie także do PT Posłów, Premiera, Prezydenta...

listy

Od Autorów listu:  Wszystkich zatroskanych sytuacją w oświacie oraz tych, którzy są bezpośrednio z edukacją związani, prosimy o wysyłanie załączonego listu do Pani Minister drogą mailową lub pocztą tradycyjną.

Tym listem chcemy wyrazić naszą niezgodę na traktowanie nas nauczycieli w sposób niesprawiedliwy i niegodziwy. Jest to pierwszy krok w walce o godne zarobki. Załączmy również życzenia świąteczne niech ten list dotrze do Pani Minister jak najszybciej!